Courant Papier

Courant wordt tegenwoordig met name veel gebruikt in de verpakkingenindustrie om producten in te wikkelen. Het is ongestreken mat papier, houthoudend met nog de karakteristieke uitstraling die ‘krantenpapier’ heeft. In de foodindustrie wordt courantpapier met name veel gebruikt door visbedrijven maar ook Chinees Restaurants verpakken vaak hun bamibakken erin. Daarbuiten zie je ook dat de bloemenindustrie er nog veel gebruik van maakt. Het is ook een prima artikel om kwetsbare artikelen in te verpakken, zoals bijvoorbeeld bij verhuizingen

Eigenlijk is het een prachtig product die best meer gebruikt mag worden in de foodindustrie, want het geeft uw product een milieuvriendelijk karakter en het is enorm kostenvriendelijk. De vraag naar ‘groen‘ door de consument is ook een pre voor Courant. Maar dat geldt ook voor Kraft & Ersatz uiteraard.

Courant heeft als enige nadeel dat het niet erg vochtafwerend / vetdicht is (daar is kraft c.q. ersatz voor!), gebruik het daarom als buffer of wikkel wat extra eromheen want het kost ‘niets’!

Voor Courant geldt hetzelfde als de overige verpakkingen van papier en karton; het heeft een groen karakterambachtelijke uitstraling & wij denken dat ondanks de meerkosten die papier- & kartonverpakkingen t.o.v. veel kunststof verpakkingen / disposables hebben het toch waard maken om voor het eerste te kiezen. Durf u te onderscheiden!

Recycling

Eigenschappen

Markten

Temperaturen

Maximale Temp: n.v.t.
Minimale Temp: n.v.t.