PPNL

Plastic Pact Nederland dringt samen met haar partners sinds 2019 het gebruik van plastic terug. Dit doen wij met oa de websites www.plasticpact.nl, www.plasticspact.nl en www.plasticpact.com (Engelstalig) en diverse social media accounts. Wij organiseren daar naast ook diverse kennisbijeenkomsten, debatten en competities.

Portfolio
Plastic Pact Nederland ontvangt geen subsidies van overheden en daarom kiezen wij sinds oprichting voor een meer publieksvriendelijke werkwijze. Daarnaast ondersteunen wij startende bedrijven, stichtingen en verenigingen die passen binnen onze aandachtsvelden met advies en uitvoering tegen kostprijs of om niet. Onze portfolio bestaat inmiddels uit een snel groeiend aantal vaste klanten.

Wat doen wij
Plastic Pact Nederland adviseert vragers en aanbieders en voert indien nodig ook projecten uit. Bij advisering en de projecten die wij uitvoeren, kiezen wij voor een praktische en creatieve benadering. Hierbij denken wij actief met de opdrachtgever mee en nemen wij, indien gewenst, een groot deel van de organisatie en coördinatie uit handen van de opdrachtgever.

Communicatie
Daarbij gaan wij zoveel mogelijk uit van een geïntegreerde communicatie-aanpak met als doel om een duidelijke toegevoegde waarde te realiseren voor de sponsoren, partners en vrijwilligers. Hierbij ontwikkelen wij de communicatiestrategie, het communicatieplan en verzorgen wij indien nodig de daadwerkelijke uitvoering van al die plannen.

Team
Als Plastic Pact Nederland werken wij in een klein team. Het werk is zo efficiënt ingericht dat een persoon al deze evenementen kan begeleiden. Overigens betekent dit ook dat wij niet alle opdrachten kunnen aannemen. Binnen ons team lopen af en toe ook stagiaires mee op de zeer uiteenlopende projecten. De achtergrond van deze stagiairs lopen uiteen van studenten milieu, kunst, illustratie, taal en letteren, communicatie, journalistiek, grafisch vormgeving, webdesign, marketing en organisatie. Door de verschillende ervaringen en achtergronden van onze stagiairs en soms ook ZZP’ers te combineren komen betere, soms unieke, resultaten tot stand.

Voor wie werken wij
Onze opdrachtgevers zijn bedrijven, gemeenten, provincies en ministeries, een aantal stichtingen en startende ondernemers. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om de communicatieplannen en de uitvoering daarvan prima af te stemmen op het beschikbare budget, waarbij onze klanten vaak zeer verrast zijn door onze praktische, flexibele en kostenverlagende werkwijze en adviezen. Door analyse en differentiatie van de doelgroep in subdoelgroepen blijkt het vaak mogelijk om veel meer te doen dan verwacht en zelfs een reserve op te bouwen binnen het aangegeven budget.

Professionaliteit
Dankzij onze jarenlange ervaring en enorme netwerk kunnen wij elke opdracht tot een goed einde brengen. Wij letten op de kleinste details zonder ooit de lat lager te leggen. Wij zorgen voor:
– brede marketing en communicatiecampagne via diverse kanalen
– goed uitgebouwd marketingplan
– sterk medewerkers- en vrijwilligersprogramma
– complete media-dienstverlening
– strak draaiboek en tijdschema
– volledige eventfaciliteiten (ticketing, infobalies, catering, …)

Productontwikkeling
Naast projecten, advisering en productontwikkeling voor klanten, ontwikkelen wij eigen producten zoals lespakketten, kleurplaten, workshops en websites waarmee wij een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving.

Websites
Zo valt en staat een evenement met een goede website en social media. Met de websites staan wij voortdurend in contact met zowel de deelnemers, toeschouwers, sponsors, leveranciers en andere belanghebbende. Wij gebruiken hiervoor WordPress. Met WordPress is het mogelijk om met verschillende contributors, administrators of editors te werken op een platform waardoor meerdere mensen thuis, op hun werk of via hun mobiele telefoons de website kunnen onderhouden en door de integratie met social media zoals Facebook en Twitter worden alle nieuwe post via onze WordPress websites direct doorgezet naar onze Facebook en Twitter volgers.

Social Media
Met social media bouwen wij communities op rondom het thema schoon water. Door de inzet van social media kunnen wij met hele kleine berichten leden onderweg bereiken. Social Media (SMS, What’s App, Facebook, Twitter en Pinterest) worden tenslotte het meest gebruikt op de mobiele telefoon. Onze kleinste community heeft momenteel 240 volgers en onze grootste community heeft nu bijna 2.000 volgers. Met al onze Design communities bij elkaar bereiken wij elke dag meer dan 3.000 volgers in binnen- en buitenland.

Nieuwsbrieven/email
Naast een website en social media houden wij onze leden, klanten, sponsoren, volgers, etc ook maandelijks een nieuwsbrief met alle recente ontwikkelingen. De nieuwsbrieven versturen wij met het krachtige mailprogramma Mailchimp. Mailchimp maakt het mogelijk om exact te zien wie wel of niet een email heeft gelezen. Wat hij of zij interessant vindt en aan hoeveel mensen de ontvanger het bericht heeft doorgestuurd.

Erik Van Loon
Plastic Pact Nederland