Kraft Papier

Kraftpapier wordt naast Ersatzpapier erg veel gebruikt in de foodindustrie. Men spreekt bij Gebleekt Kraft vaak simpelweg over ‘Kraft’ en bij ongebleekt over natronkraft, laatstgenoemde heeft dan nog een authentieke bruine kleur.

(Gebleekt) Kraftpapier is een mooie effen witte papiersoort die voor veel verpakkingsdoeleinden geschikt is. Kraftpapier wordt in de verpakkingenwereld vaak gebruikt om broodzakken te maken, reden hiervoor is dat brood niet super vettig is waardoor Ersatzpapier niet benodigd is (goedkoper) & omdat het natsterk is.

De keuze tussen Ersatz en Kraft is simpel gemaakt: dient het papier vetvrij te zijn? Is het antwoord ‘nee’ dan kan u denken aan Kraftpapier (uiteraard zijn er nog wel enkele overige punten maar zo wordt er wel vaak over beslist). Om het heel kort door de bocht te zeggen: Ersatz zakken zijn voor cafetaria’s & Kraft zakken voor bakkers.

Voor Kraft geldt hetzelfde als de overige verpakkingen van papier en karton; het heeft een groen karakterambachtelijke uitstraling & wij denken dat ondanks de meerkosten die papier- & kartonverpakkingen t.o.v. veel kunststof verpakkingen / disposables hebben het toch waard maken om voor het eerste te kiezen. Durf u te onderscheiden!

Recyling

Eigenschappen

Markten

Temperaturen

Maximale Temp: n.v.t.
Minimale Temp: n.v.t.