Op waterflessen naar de maan

Op waterflessen naar de maan

december 25, 2020 Uncategorized 0

Een paar dagen geleden schreef Jeroen Vereecke van Robinetto op Linkedin een post over het aantal flessen water dat in Belgiƫ wordt verkocht. Het ging het vooral om het water en niet zozeer om de verpakking.

Maar stel je nou eens voor dat elke Belg inderdaad maar liefst 130,1 liter water uit even zoveel 1 letter flessen water drinken. Dan kan je van die 130 flessen water van gemiddeld 24 cm lang per inwoner 31,2 meter afleggen.

Vermenigvuldig je dit aantal echter met 11,46 miljoen inwoners dan kan je met zijn allen maar liefst 357.552 km afleggen en als de opwarming van de aarde een beetje doorstijgt en als elke Belg 10 liter per jaar meer koopt / drinkt dan kan je er mee naar de maan. Want dat is met 384.400 km voorlopig nog iets te ver weg.